Zonnepanelen

Schoonmaken zonnepanelen?

April is hét moment om uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De zonnige 6 maanden staan voor de deur. Deze maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. Beter met schone zonnepanelen de zomer door dan met bevuilde panelen.

Veel leveranciers van zonnepanelen geven  aan dat een flinke regenbui uw zonnepanelen automatisch reinigt. Ze zijn zogenaamd ‘zelf reinigend’. Het schoonmaken van de zonnepanelen levert een extra rendement van 3% op.

Niet reinigen met zeep of een hogedrukreiniger

Het reinigen van zonnepanelen vergt speciale materialen en apparatuur. Reinig uw zonnepanelen niet met of bijtende schoonmaakmiddelen. De toplaag van de panelen wordt aangetast en wekken ze minder energie op.

Het reinigen met hoge druk kan ervoor zorgen dat er water tussen het glas en de zonnecellen komt. Ook hierdoor neemt het rendement af. De panelen kunnen blijvend beschadigd worden.

De juiste schoonmaakmiddelen én apparatuur

Wij beschikken over zowel de juiste schoonmaakmiddelen, als het juiste apparatuur. A&S schoonmaakdiensten weet hoe uw zonnepanelen grondig en efficiënt kunnen worden gereinigd zonder verlies van rendement.